Tietoja vanhemmille

Vanhemmat

Tervetuloa MovieStarPlanetiin, BooniePlanetiin ja BlockStarPlanetiin.

Me uskomme, että vahva yhteistyö MovieStarPlanetin ja vanhempien/huoltajien välillä, on paras tapa taata lapsille hauska ja turvallinen nettikokemus.

Koska lapset ovat nykyaikana teknisesti taitavia ja tuntevat nettipelit ja sosiaalisen median hyvin, saattaa vanhemmille olla vaikeata tietää, kuinka auttaa ja ohjata lapsia näissä tilanteissa.

Olemme keränneet tähän vanhemmille muutamia ohjeita ja neuvoja, jotka auttavat ymmärtämään nettipelien maailmaa ja kuinka lapset toimivat pelissä toisten lasten kanssa. Toivottavasti näistä vinkeistä on teille hyötyä.

Sosiaaliset taidot:

Kysy nettielämästä

Voit kysyä lasten nettielämästä aivan kuten kysyt vaikkapa heidän koulupäivästä. Lapsille nämä eivät ole kaksi eri maailmaa vaan ne risteävät jatkuvasti ja molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Nettiviestinnän haasteet

Auta lastasi ymmärtämään kuinka vaikeaa on ymmärtää netissä lähetettyjä viestejä – viestejä, missä ei ole elekieltä, kasvojen ilmeitä tai äänenpainon muutoksia ohjaamassa keskustelua.

Keskustele selkeästi

Näytä lapsellesi miten kommunikoidaan ilman väärinkäsityksiä. Älä kirjoita ollessasi vihainen. Näytä heille miten sanotaan kohteliaasti ei, kuinka perustellaan omat näkemykset kohteliaasti ja kuinka vältetään konflikteja.

Ratkaise konflikteja

Jos pelissä kuitenkin syntyy riitatilanne, auta lastasi selvittämään tilanne. Tämä on erittäin tärkeä taito netissä ja usein lapset tarvitsevat onnistuakseen aikuisten apua. Jos tunnet toisen osapuolen, voitte ottaa molempien vanhemmat keskusteluun mukaan ja puhua asiasta kasvokkain.

Ei kiusaamista

Kannusta toisia tukevaan ja mukavaan ilmapiiriin. Seuraa ja kannusta yksinkertaista sääntöä: "Jos sinulla ei ole mitään kivaa sanottavaa, älä sano mitään."

Ole roolimalli

Lapset tekevät mitä me teemme, eivät sitä mitä me pyydämme tekemään. On tärkeätä, että me vanhempina toimimme roolimalleina positiiviselle ja kannustavalle nettikäyttäytymiselle. Lapset tunnistavat, miten heidän vanhempansa käyttävät nettiä ja toimivat samoin. Kannustava vanhempi opettaa lastaan toimimaan oikein nettimaailmassa. Katso alhaalta lisätietoja kohdasta "Internetin ymmärtäminen".

Nettiostokset

Lapsesi voi oppia pelissä paljon rahankäytöstä, kuten ansaitsemisesta ja säästämisestä. Pelissä käytettävän virtuaalirahan yksikkö on StarCoins. Muistakaa kuitenkin, että mikäli ostatte oikealla rahalla tuotteitamme, teidän on hyvä olla mukana ostoksen tekemisessä.

Internetin ymmärtäminen:

Aseta selkeät säännöt

Aseta selkeät säännöt lapsesi iän/käytöksen perusteella, erityisesti liittyen uusien kaverien etsimiseen. Pitäisikö lapsesi tutustua pelissä esimerkiksi vain käyttäjiin, jotka hän tuntee myös oikeassa elämässä vai voiko hän tutustua myös muihin, jos vanhemmat antavat luvan? On tärkeää painottaa sitä, että netissä ei voi ikinä olla varma, kuka toinen osapuoli oikeasti on.

Tiedä kuinka tehdä ilmoitus

Voitte tehdä toisesta käyttäjästä tai asiattomasta sisällöstä ilmoituksen MovieStarPlanetin support- ja turvallisuusryhmälle. Voitte myös poistaa asiattomia kommentteja lapsenne profiilista ja estää toisia käyttäjiä. Löydät aiheesta lisätietoja täältä.

Ole anonyymi

Kerro miksi on tärkeää olla paljastatta oikeita henkilötietojaan (nimi, puhelinnumero, osoite, jne).

Valitse turvallinen salasana

Auta lasta valitsemaan turvallinen ja vaikeasti arvattava salasana, jotta heidän käyttäjänsä pysyy turvassa. Lapset, jotka kertovat, että heidät on "hakkeroitu" (tämä on termi mitä he käyttävät), ovat joko jakaneet salasanansa kaverinsa kanssa, heidän salasana on liian helposti arvattavissa tai he ovat unohtaneet kirjautua ulos julkiselta tietokoneelta, esimerkiksi koulussa tai kirjastossa. Näissä tilanteissa käyttäjän omistaja joutuu vastaamaan mahdollisesta asiattomasta käytöksestä annetut rangaistukset.

Selitä mitä anonyymi tarkoittaa

Kerro lapsellesi, mitä etuja ja haittoja on siitä, että ei aina tunne nettikavereita oikeassa elämässä. Voi olla hauskaa ja osa elämänkokemusta, tuntea erilaisia ihmisiä, mutta se voi johtaa myös väärinkäsityksiin ja konflikteihin.

Valokuvat

Lapset ovat nykyään netissä aktiivisia valokuvien jakajia. Osassa peleistämme käyttäjien on mahdollista jakaa omia valokuviaan. Kaikki kuvat esi- ja jälkitarkastetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ladatut kuvat tarkastetaan koulutetun moderaattorin toimesta, jotta julkaistut kuvat eivät rikkoisi sääntöjämme. Sääntöjä rikkovat kuvat hylätään ja niitä ei julkaista. Jo julkaistuja kuvia tarkastetaan säännöllisesti, kun moderaattorimme käyvät tarkastamassa kuviin liittyviä kommentteja. On tärkeätä, että lapsi kysyy aina luvan kuvan jakamiseen, jos kuvassa on muita henkilöitä. Kerro lapsellesi, että meidän pitää aina kunnioittaa toisen päätöstä, jos hän ei halua kuvaa jaettavaksi. Kaikkien käyttäjien pitää lukea kuvien jakamiseen liittyvät säännöt, ennen kuvien lataamista.