Hur skapar jag ett säkert lösenord?

Har du en nyckel till ditt hus? Om du har det, titta på nyckeln. Ser du alla små detaljer som gör nyckeln unik? Roliga former, trianglar på konstiga platser? Några nycklar är små, andra är stora, men om du jämför dem, upptäcker du att dem alla är olika.

På så vis kan dem bara öppna en specifik dörr.

Vi vill att du föreställer dig ditt lösenord till din movie star som nyckeln till ditt hus. Är det komplicerat nog? Är det konstigt och ovanligt? Hur många dörrar tror du att det kan låsa upp?

Om du tror att ditt nuvarande lösenord inte är konstigt eller unikt, är det dags att ändra det!

Här är vad du kan göra för att välja ett starkt, säkert och unikt lösenord:

• Ditt nya lösenord ska innehålla minst 8 tecken och vara svårt att gissa (även av dina närmsta vänner). Det ska också innehålla bokstäver och nummer.
    • Försök kombinera ett par ord tillsammans: Gillar du jordgubbskaka? Dance musik? Roliga moln? Små kaniner? Där har du det!
  • Ditt lösenord ska inte innehålla någon personlig information så som din födelsedag, riktiga namn, staden du bor i, eller andra ord som kan gissas av personer som inte ens känner dig så bra.
    • Varför inte välja ett ord eller två från din favoritlåt eller favoritfilm? Kommer du ihåg titeln på den sista boken du läste? Gör den till ditt lösenord.
  • Välj inte ett lätt lösenord. Lösenord som "qwerty123" eller "abc789" är inte starka, unika eller säkra.
    • Lär du dig just nu ett annat språk i skolan? Vilket är ditt favoritord på det språket? Hur skriver du "tjugoett" på det andra språket? Om du gör det till ditt lösenord, komemr det bli ganska svårt att gissa.

Vi vill också påminna dig om att av säkerhetsskäl, så ska lösenordet till din movie star vara annorlunda från det du har på din emailadress och Skype/YouTube-konto. Kom ihåg - det ska bara öppna en dörr!

Glöm inte: ju starkare ditt lösenord är, desto tryggare är ditt konto

Nu går vi och gör ditt lösenord superstarkt och säkert igen! Om du inte vet hur du ändrar ditt lösenord så kan du lära dig att göra det här.