Hvordan lager jeg et tryggt passord?

Har du en nøkkel til ditt hus? I så fall, ta en nærmere titt på den. Se alle små detaljer som gjør den unik? Morsomme former, triangler på merkelige steder? Noen nøkkler er små, andre er store. Men om du sammenligner dem vil du se at alle er forskjellige.

På den måten kan de bare åpne en bestemt dør.I

Vi vil at du skal forestille deg at passordet til din movie star er som nøkkelen til ditt hus. Er det nok komplisert? Er det merkelig eller uvanlig? Hvor mange dører tror du det kan åpne?

Om du ikke tror at ditt nåværende passord er nok merkelig så er det tid for å endre det!

Her er hvordan du kan velge et sterkt, tryggt og unikt passord:

• Ditt nye passord bør inneholde minst 8 tegn og være vanskelig å gjette (til og med for dine nærmeste venner). Det bør også inneholde bokstaver og nummer.
    • Forsøk å kombinere noen få ord sammen: Liker du jordbærkake? Dansemusikk? Morsomme skyer? Små kaniner? Eller noe annet?
  • Ditt passord skal ikke inneholde noen personlig informasjon slik som fødelsesdag, riktige navn, by, ditt kjæledyrs navn eller noe annet ord som andre som kjenner deg litt kan gjette seg til.
    • Hvorfor velger du ikke et ord eller to fra din favoritt sang eller bok? Husker du hva den siste boken du leste heter? Gjør det til ditt passord.
  • Velg ikke et lett passord. Passord slik som “qwerty123” or “abc789” er ikke sterk, unike eller trygge.
    • Lærer du for tiden et fremmedspråk på skolen? Hvilket ord liker du mest i det språket? Hvordan skriver du "tjueen" i det språket? Om du gjør det til ditt passord kommer det til å bli vanskelig å gjette.

Vi vil også av sikkerhetsgunner påminne deg om at ditt passord sor din movie star skal være forskjellig fra passordet til din e-post eller skype/YouTube konto. Husk at det skal kun åpne en dør!

Glem ikke: Jo sterkere ditt passord er, jo tryggere er din konto!

La oss nå gå og lage ditt passord supersterkt og tryggt! Om du ikke vet hvordan man endrer sitt passord kan du lære deg mer om det her.