Kuinka luon turvallisen salasanan?

Onko sinulla avain kotiisi? Jos on, katso tarkkaan sitä. Huomaatko kaikki pienet yksityiskohdat, jotka tekevät avaimesta ainutlaatuisen? Hassut muodot, kolmiot oudoissa paikoissa? Jotkut avaimet ovat pieniä, toiset isoja, mutta kun vertaat niitä, on kaikki avaimet erilaisia.

Tämän johdosta voit avata yhdellä avaimella vain yhden lukon.

Haluamme, että kuvittelet movie starisi salasanan olevan kun kotiavaimesi. Onko se riittävän monimutkainen? Onko se outo ja epätavallinen? Kuinka monta lukkoa luulet sen avaavan?

Jos luulet, että nykyinen salasanasi ei ole riittävän yksilöllinen, on aika vaihtaa se!

Näin voit valita vahvan, turvallisen ja yksilöllisen salasanan:

• Uudessa salasanassasi pitää olla vähintään kahdeksan merkkiä ja sen pitää olla vaikeasti arvattava (myös kavereillesi). Sen pitää myös sisältää sekä numeroita, että kirjaimia.
    • Yritä yhdistää muutama sana toisiinsa: Pidätkö mansikkakakusta? Tanssimusiikista? Hassuista pilvistä? Pikkupupuista? Jotain tällaista!
  • Salasanasi ei pitäisi sisältää mitään henkilökohtaista tietoa, kun syntymäaikaasi, oikeaa nimeäsi, asuinkaupunkiasi, lemmikkisi nimeä tai mitään muuta sanaa, mikä on helppo arvata, jos tuntee sinut.
    • Miksi et valitsisi esimerkiksi sanaa tai kahta suosikkikappaleesta tai suosikkielokuvastasi? Muistatko viimeksi lukemasi kirjan nimen? Voit tehdä vaikka siitä salasanasi.
  • Älä valitse helppoa salasanaa. Salasanat kuten "qwerty123" tai "abc789" eivät ole vahvoja, yksilöllisiä ja turvallisia.
    • Opiskeletko tällä hetkellä vierasta kieltä koulussa? Mikä on sinun suosikkisanasi tässä kielessä? Kuinka kirjoitat "21" toisella kielellä? Jos teet näistä salasanojasi, on salasanaa todella vaikea arvata.

Haluaisimme muistuttaa, että turvallisuussyistä movie starisi salasanan pitäisi olla erilainen kuin sähköpostisi tai vaikkapa Skypen salasana. Muista, salasanasi pitäisi avata vain yksi ovi!

Ja älä unohda: mitä vahvempi salasana, sen turvallisempi käyttäjätili!

Nyt voit mennä vaihtamaan salasanasi supervahvaan ja turvalliseen! Jos et tiedä miten salasanasi vaihdetaan, voit lukea ohjeet täältä